Tussen de buien door

Muziek en verhalen van muzikanten onderweg.

‘Tussen de buien door is, na de programma’s ‘Liever een Pallieter’ (2005) en ‘Gekanteld Gras’ (2016) al weer het derde programma van de theatergroep Laroux (première 2022)

De wereldmuziek van Laroux neemt je mee en laat je kennismaken met muziek vanuit een herkenbaar maar ander perspectief . Muziek uit alle windstreken, die de groep oppikt in hun brede muzikale landschap.
Laroux maakt gebruik van de Accordeons, Trekzak, Melodica en zelfs Fujara (slowaakse fluit), Talkingdrum. In dit nieuwe programma ligt de nadruk op de Handpan (Hang).

De klankkleur van de muziek in deze voorstelling ligt in de Balkan, in Ierland en het Vlaanderenland maar ook diep in de Mississippi delta.
Gemengd met vleugjes Americana en African high-life muziek, wordt een pallet gemaakt van eigen nummers en vertellingen, gelardeerd met bewerkingen en teksten van onder andere Brecht, Tom Waits, Leonard Cohen, maar ook Nederlandse tekstdichters als: Rob Chrispijn, Yvo de Wijs en zelfs Kees Van Kooten.
Er wordt verhaald over de echtheid van de liefde, de troost van het lied, het nut van het anders zijn en het leven van de troubadour tegen de klippen op.

‘Ik weet wel waar ik heen wil, ik wil volle zalen, spelen, veel plezier. Me omkleden in een hok met blinde ramen, kratten Cola en wel 20 vaten bier. Souffrir par tois, nést pas souffrir. Ik wil de buhne op, want daar wordt ik verwacht. Voor even mag het licht uit en het licht aan, totdat het licht wordt, wil ik spelen met de nacht’

Alles staat bij Laroux in het teken van de muze. Muziek bijvoorbeeld, wordt ongrijpbaar en mooier zelfs als het regent. Het hoort bij het leven, al spelen we het liefst in de zon, tussen alle buien door.

Zanger instrumentalist Lenny Laroux wordt bijgestaan door:

“De Meute”
Peter de Frankrijker, gitaar mandoline en zang
Erik van Es, bas en zang
Ad van Emmerik, mondharp en mandoline
Baaf Stavenuiter, percussie, slap-top cajon en zang
Wouter Kuyper, trekzak, fluiten en doedelzak *

De groep speelt maar een aantal optredens per jaar en oogstte veel succes tijdens de finale van het Achtste Utrechtse Kleinkunst Festival. De jury was unaniem van mening dat hun aanstekelijke performance z’n plek wel zal verdienen binnen het theaterlandschap.

Kom ‘Tussen de buien door zien’ en geniet van een bijzondere ontmoeting.

* Wouter speelt mee zodra zijn agenda dat toelaat.