Gekanteld gras

Muziek en verhalen van onderweg.

De wereldmuziek van Laroux neemt je mee en laat je kennismaken met muziek vanuit een herkenbaar maar ander perspectief .  Gekantelde muziek uit alle windstreken.
Laroux maakt gebruik van de Accordeons, Trekzak, Melodica en zelfs Fujara (slowaakse fluit), Talkingdrum en Handpan (hang).

De klankkleur van de muziek  in deze voorstelling ligt in de Balkan, in Ierland en het Vlaanderenland maar ook diep in de Mississippi delta.
Gemengd met vleugjes Americana en African high-life muziek, wordt een pallet gemaakt van eigen nummers en vertellingen, gelardeerd met bewerkingen en teksten van onder andere Brecht, Tom Waits, Johan Verminnen en Wannes van de Velde.
Er wordt verhaald over de echtheid van de liefde, de troost van de troubadour, het nut van het anders zijn en de zin van een kassabonnetje.

‘Wie hoog op een berg staat zal het landschap anders zien. Wie vaart zal de kades anders aanschouwen. Wie met nieuwe ogen door de stad wandelt, zal de onwetendheid van de nacht, de kou van de ochtend en de snelheid van de dag, met een glimlach beleven. Het leven is mooi. Dus we laten het begaan. Zolang de haan maar kraait om ons wakker te houden!’

Alles staat bij Laroux in het teken van de muze. Muziek bijvoorbeeld, wordt ongrijpbaar en mooier als je het kantelt.
Zoals gras, dat na meerdere slagen nog steeds groen blijkt te zijn.

zanger instrumentalist Lenny Laroux wordt bijgestaan door:

“De Meute”
Peter de Frankrijker, gitaar mandoline en zang
Erik van Es, bas en zang
Ad van Emmerik, mondharp en mandoline
Wouter Kuyper, trekzak, fluiten en doedelzak*
Baaf Stavenuiter, percussie, slap-top cajon en zang

* soms aangevuld met gastmuzikanten

De groep speelt maar een aantal optredens per jaar en oogstte veel succes tijdens de finale van het Achtste Utrechtse Kleinkunst Festival. De jury was unaniem van mening dat hun aanstekelijke performance z’n plek wel zal verdienen binnen het theaterlandschap.

Gekanteld gras is een voorstelling om nooit te vergeten.