Gekanteld gras

Muziek en verhalen van onderweg.

Laroux neemt je mee en laat je voor het eerst kennismaken met muziek vanuit een nieuw perspectief . Herkenbaar maar anders.
Lenny Laroux zingt en speelt daarbij op Accordeon, Trekzak, Melodica en zelfs Fujara (slowaakse fluit), Talkingdrum en Handpan (hang).

Eigenzinniger en breekbaarder dan weleer, brengt Laroux kleine verhalen van onderweg en wereldmuziek uit alle windstreken.
(Zoals hij eerder 14 jaar geleden deed met het programma “Liever een Pallieter” in 2005).

De klankkleur van de muziek  in deze voorstelling ligt in de Balkan, in Ierland en het Vlaanderenland maar ook diep in de Mississippi delta.
Gemengd met vleugjes Americana en African high-life muziek, wordt een pallet gemaakt van eigen nummers en vertellingen, gelardeerd met bewerkingen en teksten van onder andere Brecht, Tom Waits, Johan Verminnen en Wannes van de Velde.
Met veel humor wordt er verhaald over de echtheid van de liefde, de troost van de troubadour, het maatschappelijk nut van het anders zijn en de zin van een kassabonnetje.

‘Wie hoog op een berg staat zal het landschap anders zien. Wie vaart zal de kades anders aanschouwen.
Wie met nieuwe ogen door de stad wandelt, zal de onwetendheid van de nacht, de kou van de ochtend en de snelheid van de dag, met een glimlach beleven. Het leven is mooi. Dus we laten het begaan. Zolang de haan maar kraait om ons wakker te houden!’

Alles staat bij Laroux in het teken van de muze. Muziek bijvoorbeeld, wordt ongrijpbaar en mooier als je het kantelt.
Zoals gras, dat na meerdere slagen nog steeds groen blijkt te zijn.

Laroux wordt begeleid door:

“De Meute”
Peter de Frankrijker, gitaar mandoline en zang
Erik van Es, bas en zang
Ad van Emmerik, mondharp en mandoline
Wouter Kuyper, trekzak, fluiten en doedelzak*
Baaf Stavenuiter, percussie, slap-top cajon en zang

* soms aangevuld met gastmuzikanten

De groep speelt maar een aantal optredens per jaar en oogstte veel succes tijdens de finale van het Achtste Utrechtse Kleinkunst Festival. De jury was unaniem van mening dat hun aanstekelijke performance z’n plek wel zal verdienen binnen het theaterlandschap.

Gekanteld gras is een voorstelling om nooit te vergeten.